Colectivul de elevi şi cadre didactice de la Colegiul Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza” se bucură de înfiinţarea prestigiosului Liceu Militar de Marină, dar, este în acelaşi timp consternat, de faptul că va fi evacuat din propria casă, întreţinută cu atâta efort de părinţi, elevi şi profesori. Suntem un liceu cu tradiţie de mai bine de 40 de ani, singurul cu profil de marină comercială din ţară (fostul Navrom), situat într-un oraş cu ieşire la mare, iar elevii noştri ne fac cinste, fiind absolvenţi ai Universității Maritime sau ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”. Chiar dacă nu sunt consideraţi elevi de elită, aşa cum sunt cerinţele  unui liceu militar, şi elevii noştri au aceleaşi drepturi de a studia într-un sediu cu o bază materială bună, aşa cum a fost catalogată cea a şcolii noastre de către reprezentanţi ai MApN-ului şi ISJ-ului, într-un articol din presa locală.
NU ÎNŢELEGEM DE CE TREBUIE SĂ PĂRĂSIM ŞCOALA NOASTRĂ ŞI SĂ VINĂ ALŢII ÎN LOCUL NOSTRU! PENTRU CĂ SUNT ELEVI MAI BUNI??? NU TOŢI COPIII AU ACELEAŞI DREPTURI ???
Dacă se doreşte reînfiinţarea Liceului Militar de Marină, se poate găsi un sediu nou, să fie dotat şi să devină optim pentru o şcoală de elită, nu să fie alungaţi, din propria casă, aproape 600 de elevi şi relocaţi în spaţii improprii educaţiei de calitate!
DORIM ŞANSE EGALE LA O EDUCAŢIE DE CALITATE !
Colectivul de elevi şi cadre didactice de la COLEGIUL TEHNIC DE MARINĂ ,,ALEXANDRU IOAN CUZA” CONSTANŢA

By admin