Vineri, 26 mai 2017, la Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă (FIMIM) din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța (UOC) s-a desfășurat cea de-a VII-a ediție a Conferinţei naționale a elevilor şi studenţilor în domeniul ştiinţelor inginereşti TEHNONAV JUNIOR 2017. Manifestarea științifică a fost organizată în colaborare cu Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța (CNAPMC), în cadrul proiectului PORTIS și cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța (ISJC), și reprezintă un forum pentru dezbateri interdisciplinare inginerești, la nivel teoretic și practic, privind preocupările din mediile universitar și preuniversitar, dar și preocupările profesionale din mediul economic și de afaceri. Elevii liceelor din Constanța au prezentat lucrări, programe și montaje executate sub îndrumarea prof. Nicolae Lazar de la Liceul Teoretic George Calinescu, prof. Irina Pavel și prof. ing. Dediu Mirela  de la Colegiul Tehnic de Marină Al.I. Cuza, prof. Ing. Costea Carmen și prof. Ing. Sturza Elena de la Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații.

PREMIUL I-Claudiu-Ionuţ CRISTEA, Cornel-George VIDEANU, Decodor 8 biți, Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații din Constanța, Profil Electronică – Automatizări, cls. a XI-a (Coordonator: Prof. ing. Carmen Costea);

PREMIUL II-Andrei-Ştefan PINTILIE, Victor-Cristian AXINCIUC, Universul: Lupta dintre Religie şi Ştiinţă, Liceul Teoretic „George Călinescu” din Constanţa, Profil Real, cls. a X-a (Coordonator: Prof. Nicolae Lazăr);

PREMIUL III– Sebastian NECULAI, Andreas BĂLAŞA, Trasarea unei traiectorii folosind MATLAB, Colegiul Tehnic de Marină ,,Alexandru Ioan Cuza” din Constanţa, Profil Tehnic, cls. a XI-a (Coordonator: Prof. Irina Pavel).

MENȚIUNE-Adrian-Laurenţiu PĂUN, Nave pentru transportul gazelor lichefiate şi tehnologii pentru operarea acestora, Colegiul Tehnic de Marină ,,Alexandru Ioan Cuza” din Constanţa, Profil Tehnologic, cls. a XI-a (Coordonator: Prof. ing. Dediu Mirela).

 

By admin